Over ons

Een stukje geschiedenis...

Het toneelgezelschap "Onder Den Toren" werd opgericht in 1986. Het ontstond na een breuk met het toneelgezelschap "Tijl en Nele" dat nog steeds actief is in onze gemeente.

Onze nieuwe groep koos resoluut voor het echte Vlaamse volkstoneel en startte in 1986 met "Slisse & Cesar", dat gebracht werd in het plaatselijke dialect.

De respons van het publiek was zo groot dat beslist werd om op de ingeslagen weg verder te gaan. Er werd dus bewust gekozen voor het lichtere genre waarin de humor centraal staat.

Onze jaarlijkse opvoeringen gaan steeds door in de loop van de maanden februari/maart in het parochiehuis te Erembodegem.

Naast onze jaarlijkse opvoeringen zijn er ook bepaalde nevenactiviteiten waaraan onze groep zijn medewerking verleent. Zo hebben we een aantal jaren opgetreden in de Rust en verzorgingstehuizen van onze streek, waarbij het alleen onze bedoeling was om onze oudere medemensen een aangename namiddag te bezorgen.

Enkele leden figureerden in de film "Daens" en onze vereniging verleende ook zijn medewerking aan verschillende (toenmalige BRT) producties zoals "Interfliks", "Merlina" en "Hof van Assisen"

In 2016 vierden we onze dertigste verjaardag en we hopen dan ook nog vele jaren door te kunnen gaan.